Ennek a bejegyzésnek eredetileg más lett volna a címe (A fiatal nő), de augusztus 10-én egy barátom felhívta erre a cikkre a figyelmemet. (Kedves negyvenes férfitárs, vegyél mély levegőt, azután olvasd el!) Az eredeti poszt már hónapok óta félkész állapotban várakozott, a hivatkozott írás megjelenése azonban nagy lendületet adott a posztom befejezéséhez.

Szinkronizáltam a poszt címét a hivatkozott cikk címével, nem teljesen jól, hiszen pasi helyett nőt írtam, nem csajt, mivel igyekszem tisztelni a nőket.

A cikk írója, Lili, kiemelt egyfajta élethelyzetet, és meglehetősen általánosan tálalta. Ebből a cikkből olyasmi jött le, hogy a negyvenes egyedülálló nők kiegyensúlyozottak, jól vannak érzelmileg, erőnlétileg, karbantartják magukat, jól néznek ki, dolgoznak (sikeresek), egyedül nevelik gyermekeiket, azután összejönnek náluk tíz évvel fiatalabb férfivel, mert ők, a harmincas férfiak a férfiak. A negyvenes férfiak pedig pocakosak, rosszak, nem férfiak.

Ez így röhej, és siralmas - vagy én járok mindig rossz helyen. Az általam ismert negyvenes nők úgy öt-tíz százaléka felel meg a fenti jellemzésnek, bár egyikük sem él harmincas férfival. Lili merítése olyan, az enyém ilyen.

ss136245224vvv.jpg

Ezek a negyvenes hölgyek nagyon jól tudnak kinézni - egy-négy órás készülődés után. Charlie megénekelte már régen, hogy csak az a szép, aki reggel is szép, még ha össze is gyűrte az ágy. Képzeljük el, ha Lili által említett negyvenes férfiak is egy-négy órát készülnének, rendes ruhát vennének magukra stb.

Lehet, hogy a férfiak őszintébbek, jobban vállalják magukat, még ha ez nem is feltétlenül tudatos, hanem csak a nemtörődömség, lustaság van a hátterében? Rosszabb ez annál a negyvenes nőnél, aki a találka/munka/színház/party előtt egy-négy órát hajat fest, sminkeli magát, szoliba megy és gyakorolja a pózokat, amikben legkevésbé látszik a hasa a hasleszorító öv alatt?

Kevés a valóban jól kinéző negyvenes, ötvenes nő, ezen a csoporton belül még kevesebb, aki érzelmileg is rendben van, nem csak a maga bajairól beszél és azokban vergődik reménytelenül.

Lili cikke mellett a húszas, harmincas hölgyek (elnézést, hogy nem a csajok szót használtam!) nem találnak maguk mellé korban illő férfit, és olyasmikről beszélnek, hogy a harmincas FÉRFIAK egy része mennyire önállótlan, nem férfias, céltalanul élő, határozatlan, gyermekes, nyifinyafi. Állítólag a harmincas férfiak negyven százaléka még a szüleinél lakik.

Lili által  jegyzett negyvenes hölgyek felvállalnak olyan férfiakat, akik valószínűleg éppen ennek a csoportnak a tagjai. Plusz tíz évével a nő pótanyaként tud működni. Mindenki jól jár: a negyvenes nő bizonyosságot kap arról, hogy jó nő, hiszen még egy izmos, jóképű (metroszexuális üresfejű?) gyermektelen fiú is hajlandó vele élni, váóóó! A férfinak is jó, kap egy életerős, bár már alkonyati korban lévő nőt, akitől minden értelemben sokat tud tanulni. A nőnek lehet lakása, vannak ill. lehetnek gyermekei, nem fogja ezekkel "nyaggatni a fiút"; a fiú élhet békében, nem kell szembesülnie a családalapítás nyűgjeivel, grat neki! A nő túllép azon, hogy a fiú sohasem fogja bevállalni a legnagyobb felvállalást, a házasságot vele.

Megjelenhetnek mosolygósan, egymás kezét fogva szerelmesen a társaságban. A nő barátnői között mindenképpen, a fiú baráti körében az idővel egyre kínosabban a fiú szemszögéből. Mert bizony a fiú látni fogja évek alatt, ahogyan a negyvenes nő szép lassan elvirágzik, egyre több baja lesz, és ahogyan öregszik, egyre lassabban tudja ezt elfogadni a nő, szóval egyre nehezebb lesz mellette. Közben a fiú barátai náluk 5-10 évvel fiatalabb, azaz 25 éves lányokkal randiznak azután házasodnak, gyermekeik születnek. Úgyhogy a kedves negyvenesből lassan ötvenessé vált hölgy szép lassan dobva lesz, az utódja pedig a lánya lehetne, bummm. Azon már csak mosolygunk, hogy a harmincas fiú közben negyvenes férfi lett, épp az, akiről ez a poszt szól, aki keresi a tíz évvel fiatalabb nőt, mert…

A nők nagy része furcsának tartja, ha az újrakezdő negyvenes, sőt ötvenes férfi egy nála jóval fiatalabb hölgynek kezd udvarolni. Nem értik az okát, nyilván csak annyit gondolnak az egészről, hogy a fiatalabb nő jobban néz ki.

Így van, ez is nagyon fontos szempont. Jó kötésű frissebb test, szebb bőr, kevesebb szarkaláb, jó esetben nincs viszér, aranyér, narancsbőr, császármetszés utáni heg, kisebb a toka, kevésbé lóg a has és a mell és a fenék sem petyhüdt annyira, nyilván ezek erősen személyfüggők. Ahogyan pedig a férj mellett telnek az évei a hölgynek és megjelennek a szarkalábak, lesz pocak, meg szülés utáni ez-az, akkor ezek már a férfié is lesznek, mert egy közös történetben jelentek meg, és így ez már sokkal könnyebben elfogadható - kezelhető lelkileg egy férfinak.

reed385maan.jpg

Egy szép, helyes nő azért jó, mert amikor SÁRKÁNY, akkor is szép, és amikor a férfinak pillanatnyilag nincs semmi indoka arra, hogy miért szeresse a nőt, akkor ezek legalább átsegítik a holtponton, és amikor épp kiabál és hisztizik az éppen elviselhetetlen tüzet okádó sárkány, akkor is lehet mosolyogva nézegetni, hogy oké oké, most épp hülye a kedves, de milyen szép, takaros, mindjárt megnyugszik, megölelem.

A férfilét egyik legszebb adottsága, hogy a férfi akár 50 évesen is képes a teremtésre. Amikor egy érett korú férfi egy nála 10-15 évvel fiatalabb hölgyet választ, akkor az a kapcsolat igazi családi történet is lehet, saját közös gyermekekkel.

Egy negyvenes férfi, akinek amúgy már nagy gyermekei lehetnek, "futhat még egy kört", csak már sokkal érettebben szellemiekben, tapasztalatokban és jó esetben egzisztenciálisan is. A férfiak szeretik az érett, teljes dolgokat, az igazi férfi a cselekvésről, az alkotásról szól, és van-e annál nemesebb feladat, mint családot alapítani, családfőnek, apának lenni, a szeretett feleséget és a gyermekeket biztonságban védelmezni, törődni velük, keretet adni az életüknek? Mindehhez a nő részéről biológiai alapok kellenek, ami úgy 40+ évesen szép lassan véget ér náluk. Kevés szebb van annál, amikor a férfi este lefekvés előtt ellenőrzi, hogy be van-e zárva az ajtó, az ágya felé tartva hallja a szuszogó gyermekeit, majd az ágyba bújva láthatja a nyugodt álmát alvó, boldog, szerető feleségét.

Egy másik ok amiért a férfiak a fiatalabb nőket keresik: ha egy férfi el tud mondani értelmesen pár mondatot, aminek tartalma is van, ráadásul láthatóan törődik a külsejével is, akkor a maga korosztályában (saját kora +/- 7 év) nyert ügye van. Ám egy férfi szempontjából ez nem kihívás, ez a baj ezzel!

Egy férfi szempontjából az a kihívás, ha egy magánál 10, 15, de akár 20 évvel fiatalabb nőt tud meghódítani. Érdekes tapasztalat, hogy +10 évvel idősebb, jól kinéző, egyedülálló ötvenes, érzelmileg-szellemileg összerakott hölgyek is kihívást jelentenek, bár náluk inkább a bizalmatlanság lehet a háttérben, amin a férfinak át kell jutnia.

Persze egy felelősen gondolkodó férfiban felmerül, hogy meg tudja-e tartani maga mellett a szeretett, 10-20 évvel fiatalabb hölgyet? Házasságban (!), családban gyerekekkel, figyelemmel, törődéssel körülvéve a hölgyet azt hiszem igen. A lényeg a tartalmas, közös és egyéni célokat tartalmazó élet, amiben a felek társai egymásnak.

Azok a férfitársak, akik inkább csak élvezeti cikként kezelik a fiatalabb hölgyet, ők nem foglalkoznak ilyen kérdéssekkel. Férfiszemmel ott inkább az számít, hogy élt a hölggyel 4-5 évet, a nő végül elhagyta, neki, a férfinak viszont volt pár jó éve, a nővel szemben pedig nincs lelkiismeret furdalása, mert a nő egy új kapcsolatban egy vele majdnem egyidős férfival tud majd családot alapítani.

Egy következő indok a fiatal nő mellett: negyvenesek közötti új kapcsolatban felmerül az a kérdés, hogy mit keresünk mi egymás mellett? Vannak már gyermekeink másik kapcsolatból, a nőnek kockázatos lenne közös gyermeket vállalni, nem beszélve, hogy fel is kell nevelni azt a gyermeket. A férfiban felmerül: mi a fenét kezdjek én egy negyvenes nővel, meg a nő történetével és hátizsákjával? (Nem a zoknimosó-, ebéd- és vacsorafőző, szolgafeleséget kereső férfiakról írok, ők nem olvasói a blognak.) Szép gondolat, hogy negyvenes éveinkig az életünk a kiteljesedésről, utána pedig a beteljesedésről szól, de mégis csak jobb olyan hölggyel élni, olyan mellett beteljesülni, aki mellett perspektívák vannak, a legnagyobbak, legszebbek. Egy önmagával nem törődő, sérült, panaszkodó, leépülő negyvenes nő, aki nem volt a férfi addigi élettörténetének a része, nos, az a nő sajnos... unalmassá válik!

f3d4b1f8ac2d653caec7b40d895f4fa534ad0be3maan.jpg

Egy 10-15 évvel fiatalabb, érzéki-értelmes nő nagyon izgalmas kihívás, és jó értelemben vett kaland egy becsületes újrázó férfinak. Részese lehet a hölgy formálásának még, élettörténetének legmeghatározóbb szereplőjévé válhat a férfi, mert a férje és gyermekeinek apja lehet. Nem rossz az, ha az élet nagy kérdéseiről lehet beszélgetni egy intelligens és bölcs férfival, akivel ráadásul az ágyban is jól működik minden, leginkább a gyengédség és a figyelem. A fiatal nők még nagyon keresik a válaszokat (azt hiszik, hogy mindenre van válasz), egy érett, gondolkodó, érző férfi pedig jó társ a válaszok megtalálásában. A nő simán harmóniában érezheti magát.

Az ismeretségi körömben egy hölgy van, aki 25 évesen ment feleségül az akkor 51 éves férfihez. A férfi 74 éves korában meghalt, született két gyermek a házasságból, a hölgy pedig ötvenes éveiben járva is arról beszél, hogy mennyire jó volt ez a házasság. A huszonéves gyermekei mellett magánál kicsivel idősebb férfival alakul új kapcsolata.

gracekelly_rearwindow.jpgA Hátsó ablak c. film (1954) egyik jelenete, amiben a 25 éves Grace Kelly szerelmesen csókolja a 46 éves James Stewart-ot. A filmbéli  világi tehetős nő szeretne a napi bevételeiből élő fotós férfi felesége lenni. A férfi személyisége hatott rá.

A címre válaszolva: a komoly, becsületes igazi férfi új történetet szeretne írni a nála fiatalabb hölggyel, család formájában. A neten sok olyan kép van, amin idősebb férfi házasodik fiatal nővel, ennek fordítottja sokkal ritkább. Azoknak a hölgyeknek, akik most negyvenes bombázók, és éppen egy harmincas "jó pasival" élnek, nagy az esélyük arra, hogy pár év múlva, már eldobva, egy náluk 5-10 évvel idősebb úr lesz a társuk, merthogy az a férfi is valószínűleg fiatalabb hölgyet keres.

Negyvenes, ötvenes újrakezdő uraim! Bátran a fiatalabb hölgyekkel is, írjatok családtörténetet, nagyon szeressétek a megtalált hölgyet, nagy-nagy kihívás ő, de figyeljetek rá, törődjetek vele, ő legyen a legelső mindenki és minden más előtt, ne pedig a gyerekeid, a volt feleséged, a munkahelyed, hanem ő!

Szerző: Chmell Arisztid  2015.08.10. 22:33 183 komment

Címkék: remény házasság kapcsolatok újrakezdés férfiasság életszemlélet korkülönbség

A bejegyzés trackback címe:

https://aferfiakvedelmeben.blog.hu/api/trackback/id/tr886657177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kytia 2015.08.11. 20:39:55

@kolbászmustárral: amúgy jelent is ez valamit? :D

amjamayna 2015.08.11. 21:02:17

@Kytia: "Húszévesek babáznak, haha, ezt te sem gondoltad komolyan.:D"

Te tényleg nem értetted?
30-40 hiányzó férfiak 25-35-ig lévő hölgyekel a közös a kisgyerekeikkel "babáznak". Így ok?

"Nem úgy tűnik, mintha élveznéd."
"Folyamatosan azt érzem rajtad ( meg másokon is, akik hozzád hasonlóan nyilvánulnak meg), hogy valamiféle boldog elégtételt jelent számotokra a nők öregedése."

Erre mit lehet írni? A te tested, a te érzésed:)

Tévedés, nem az öregedés jelent elégtételt, hanem az, hogy a hályog vagy lehull a szemükről, vagy az idő előbb-utóbb "lerántja", és most kétségbeesetten keresik az eddig nem "látott" "jófiukat", csakhogy azok a "alfaszkörhintát" megjáró "erős nőket" elhajtják a búsba, és elfogy a levegő:) Amit az egyik kezével adta, azt a másikkal elvette és fordítva:)

" Biztos szar volt, amikor max közepes kinézetű, csóró huszonévesként még szartak a fejedre a nők, és alig várod, hogy viszontlásd az akkori bálkirálynőt nyúzott, egyedülálló anyukaként, aki már csak kegyelemből kap kolbászt néhanap, de nem kéne már tovább lépni?"

Hát én már csak ilyen kicsinyes fasz vagyok, ha megengeded, és ezeket az anyukákat gerincre vágom:)
Majd a pokolba törlesztek:), vagy azt is mondhatjuk, hogy előre kifizettem és még csak most leszünk kvittek:)

"Én is utáltam, hogy gimisként levegőnek nézett az iskolaegyüttes frontembere, pedi csak a nyolcszázadik kifejletlen kamaszlány voltam, aki a szerelméért epekedett, de egész jól túléltem, és nem kívánok minden férfinek rosszat, sőt, még neki magának sem."

Dehogy útálom, sőt, fene kíván nekik rosszat, örömben részesítem őket, csak ugye most a másik végén állok, ami nem rossz érzés:)

" Hihetetlen, mi? :) "

Majd az atya jobbján fogsz ülni:)

2015.08.11. 21:23:22

@Ffi:

"Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a szarkasztikus emberek okosabbak, mint azok, akik nem élnek ezzel az alacsonyabb rendű szellemességgel"
Bövebben:
vagolap.com/nem/a-szarkasztikus-emberek-paratlanok.html

Én nem hiszek ebben korhoz kötődő megközelítésben. Ne tegyünk úgy, mintha csak a nőknek lennének problémáik, amit egy "érettebb" férfi jobban tud kezelni. De ha ezen a síkon maradunk, mi van a 40+ férfiak problémáival? Azt egy harmincas nő feltétlenül tudja jól kezelni vagy elveszíti a türelmét? A 40+ férfiak tökéletes és magabiztos megjelenése meglehetősen gyakran rejt - gyakran érthetetlen módon - önértékelési problémákat.
De semmiképpen sem vitatni akarom az elméletet, mindössze azt jelezni, hogy életfilozófiának meglehetősen egyoldalú. És könnyű leírni, hogy a fiatal és szép SÁRKÁNY könnyebben elviselhető (ez egyébként a bejegyzés egyik legcsúnyább része szerintem), de a SÁRKÁNY az SÁRKÁNY, amit - nem meglepő módon -előfordul, hogy lecserélnek egy kevésbé szép és kevésbé fiatal NEM SÁRKÁNYRA.
Én az egyenrangúságban hiszek és ez a férfitársakat biztató bejegyzés mindenről szól csak nem egyenrangú felekről egy kapcsolatban, legalábbis számomra.

amjamayna 2015.08.11. 21:27:28

@Bogi Bogi: "A 40+ férfiak tökéletes és magabiztos megjelenése meglehetősen gyakran rejt - gyakran érthetetlen módon - önértékelési problémákat."

Mi ebben az érthetetlen? X éven keresztül szopóágon volt, most meg kezd nyiladozni a szeme:),hogy ne lenne önértékelési problémái ?:)

2015.08.11. 21:47:06

Hát...ha valakinek 40+ férfiként kezd nyiladozni a szeme? :)

amjamayna 2015.08.11. 21:51:40

@Bogi Bogi: Ugye ha a nők mást mondanak és annak ellenkezőjére nedvesedik a bugyijuk, eléggé megkavarja az embert, aztán néz bambán, vakon:)

chocco channel 2015.08.11. 21:57:27

A mostani ferjem 12 evvel idosebb nalam, az elozo 10 evvel volt idosebb es a robid lenyege h az embereknel nem a korukat nezem es mint olyan, nem is erdekel:-)

Chmell Arisztid 2015.08.11. 21:57:34

@Bogi Bogi: Kedves Bogi, hol lehet ebben a posztban olyat találni, ami tagadná az egyenrangúságot? A megjegyzésemben pedig azt írtam, h a negyvenes férfi általában érettebb, higgadtabb, jobban ismeri önmagát, jobban tudja a saját problémáit is kezelni, mint mondjuk húsz vagy harminc éves korában.
Legcsúnyább dolgok meg nem itt vannak, bele kell nézni v hallgatni a médiába, reklámokba, hogy mennyi negatív jelzés árad általában a férfiakra. Mostanság fut pl. valamelyik reklám, ahol a férj hazaérkezik, ágyba dől, a nő bekap vmi tablettát, aztán intézi a dolgokat. Ez nem csúnya, nem hamis? Naponta sok százezren látják.
Egyébként a bloggal megcélzott férfiakra nem jellemző az önértékelési zavar, épp azért mert tesznek magukért, önmaguk megismeréséért, úgy könnyebben eligazodnak a világban, elfogadóbbak, türelmesebbek a hölgytársukkal emiatt. A nők egy része pedig sajnos időnként elveszti a kontrollt, üvöltenek a gyermekeikkel, megütik azokat stb., és ugyanilyen durvák a férjükkel is, bántó, lekicsinyló szavakat használnak, törpésítenek. Nem csoda a sok önértékelési zavarral küzdő férfi, amiről Ön ír. Aztán egy másik nő felfigyel rá, meglátja benne az értéket, azután elindul bármi. Az élet és az élettörténetek sokfélék.

2015.08.11. 21:58:23

@CsakSzolokHogy:
Ha megvan a szabály, miért nem működik? :)

Chmell Arisztid 2015.08.11. 21:59:52

@chocco channel: A férjeid maguknál tíz évvel fiatalabb nőt találtak, épp amiről a poszt szól, köszönöm.

amjamayna 2015.08.11. 22:09:42

@Bogi Bogi: Mert erre "későn" jön rá, vagy ha idejében el is elmondják, akkor meg ifjú titánként azt gondolja, hülyék ezek az öregek, az más világ vót, de mi mgmutatjuk:) Aztán mindig kiderül, hogy a világ az lehet hogy más, de hipergámia az ösztön és nem civilizációs máz kérdése:), mindig kidugja a fejét a sárkány, hiába altatják, vagy vágják le:)
+1 Fiatalon a "Disney szarságok miatt" nem meri bevállalni a "jófiú", a Bluepillet erőlteti, mert mivan, ha hülyeséget mondott az öreg és ezért elveszti e miatt a "szerelmét" örökre:)
40 fölött pedig kinyílik a világ, kevesebb a vesztenivaló és kipróbálja az ember, és meglepődik, hogy jéééé, ez tényleg így van:)

2015.08.11. 22:30:15

@Ffi: Kedves Uram! Egyenrangú félről nem nyilatkozik úgy az ember, ahogy Ön a nőkről nyilatkozik. Mert bizony én harmincévesként szóba sem állnék Önnel, ha így nyilatkozna nekem a negyvenes nőkről, ahogy ebben a posztban. Persze, tudom, hogy ez egy reakció egy meglehetősen vitatható írásra, de akkor is... És még az is lehet, hogy az Ön harmincéves álmai nője is betölti a negyvenet, esetleg lesz szarkalába, visszere, aranyere, sőt császármetszés utáni heg a hasán (megjegyzem, ebben remélhetően Ön lesz a ludas), akkor 60+ férfiként milyen elméletet fog gyártani az üdvözítő jövőhöz?
A válaszában oly részletesen leírja, hogy mily szörnyű a nők egy része. De elhiszi nekem, hogy ez nem a kortól függ? Aki negyvenévesen szörnyű, az nagy valószínűséggel 20 évesen is az volt. És a férfiak egy része is szörnyű, arról majd írnak egy női blogban. De én biztos vagyok abban, sőt tudom, hogy vannak kiváló férfiak, a titok nyitja az erősségek hangsúlyozásában és az elismerésben van.
Én azt kívánom, hogy a blogban megcélzott, önértékelési problémákkal nem küzdő férfiak akármilyen elmélet szerint is, de találják meg álmaik nőjét és legalább másodszor válasszanak jól. :) De ehhez a korkülönbség vizsgálata kevés lesz.

amjamayna 2015.08.11. 22:35:25

@Bogi Bogi:"esetleg lesz szarkalába, visszere, aranyere, sőt császármetszés utáni heg a hasán"

Ez visszatérő mánia, ezek felemlegetése?:) Pici önéltékelési zavart érzek az erőben:)

"találják meg álmaik nőjét"

Mi mindig azt keressük:), de amíg megtaláljuk, a "jelöltekkel" is jól elvagyunk:)

Bogi Bogi (törölt) 2015.08.11. 22:44:21

@CsakSzolokHogy: Azt hiszem, elmélettől függetlenül is csak arról van szó, hogy rosszul választott a későn érő férfiember. Mert ha a hipergámia elmélete szerint egy nő kiválasztotta, az mégiscsak valódi elismerés, nem? Már ez is baj? :)
A probléma gyökere inkább a "nem ilyen lovat akartam"-effektus. De amikor választott ez a kedves csukott szemű férfiú, igenis azt a lovat akarta. Csak később talán változott az értékrendje.
Nem kell a másikra kenni. Mindenki azt kapja, akit választ. Ha valaki bekötött szemmel választ...hát abban van némi kockázat. :)

Bogi Bogi (törölt) 2015.08.11. 22:51:34

@CsakSzolokHogy: Ez csak egy reakció a blogban szereplő mondatra. Nincs önértékelési zavar, de ha lenne, jó orvosság arra az "álmaim férfijának" a keresése. Vagy a jelöltek próbára bocsátása :)

dreia 2015.08.11. 23:00:15

A poszter küldetéstudatosnak állítja be magát, akinek önzetlen célja, hogy a naiv férfiakat felvilágosítsa, hogy a huszas nők szebbek és feszesebbek a negyveneseknél. Igazából negyvenes nő vagy nők megbánthatták, azért a velük szemben alkalmazott heves ellen marketing. Amúgy minden szavából süt a férfi felsőbbrendűség téveszméje. Nem kellene nekem ilyen 90 évesen sem.

Lili Párbeszélő 2015.08.11. 23:02:24

A szóban fogó cikket én írtam, kedves Férfiak Védelmében Blog!

Örülök, hogy e blog írója ilyen sikeresnek találta a témaválasztásunkat, hogy saját bejegyzés született belőle.

A mi oldalunkon közzétett kommentjében sértőnek találta az én cikkemet. Hmm. Szerintem mégis tetszett a stílusom! :)

Üdv.: Lili, Párbeszélő.hu

amjamayna 2015.08.11. 23:12:04

@Bogi Bogi: "Azt hiszem, elmélettől függetlenül is csak arról van szó, hogy rosszul választott a későn érő férfiember."
Ha eddig nem tűnt volna fel, nem elméletről beszéltem, hanem tapasztalatról:)
Mivel a férfi nem választ, hanem max odaengedik a tűzhöz, elég álszent dolog rákenni:)
" Mert ha a hipergámia elmélete szerint egy nő kiválasztotta"
A hipergámi az nem elmélet, hanem ösztön, de ugye így könnyebb oldani a kognitív disszonanciát, ha elméletté degradáljuk:)
", az mégiscsak valódi elismerés, nem? Már ez is baj? :)"
Magyarul ha egy zsírdisznó mangalicának teccem, akkor elismertek?:)
"A probléma gyökere inkább a "nem ilyen lovat akartam"-effektus."
De a lóval nem volt semmi gond, csak időközben kiderült, hogy egy öszvért sóztak ránk:)
" De amikor választott ez a kedves csukott szemű férfiú, igenis azt a lovat akarta."
Pontosan, lovat akart és nem öszvért:)
" Csak később talán változott az értékrendje."
Nem, az értékrend maradt, az öszvér pedig szintén maradt:)
"Nem kell a másikra kenni."
Senki nem kente a másikra, hol okoltam én a nőket?
"Mindenki azt kapja, akit választ."
A pina az nagy úr:)
" Ha valaki bekötött szemmel választ..."
Lónak álcázott öszvért sóztak ránk:)
"hát abban van némi kockázat. :) "
Van, de ha fordul a kocka, nem ér rinyálni:)

rhmprszt 2015.08.11. 23:41:19

"ha egy férfi el tud mondani értelmesen pár mondatot, aminek tartalma is van, ráadásul láthatóan törődik a külsejével is, akkor a maga korosztályában (saját kora +/- 7 év) nyert ügye van."

Ez melyik bolygón történik?

szabadság elvtársak! 2015.08.12. 06:32:35

Nekem az a meglátásom, hogy kissé torzultak az életviteli nézetek a párkapcsolatokat illetően. Nem értem ezeket a kor különbségi aggályokat. Van akinek így jön össze az élet. hol itt a probléma? Meg ez a pelenkázós duma. Én elmúltam 68, nejem 60.43 éve vagyunk együtt és minden működik. Jó nem úgy mint 30 évvel ezelőtt. Mindent a maga idejében. A korod állapotának megfelelően kell a dolgokat kezelni. Az a baj, amit látok, hogy most mindenki a saját egóját próbálja erőltetni. Na ez rossz irány. Itt két embernek kell közös hangot kialakítani. Tiszteletben tartani egymást. És tudni kell néha lemondani is a másik javára. A kapcsolatoknál többnyire ott a probléma, hogy csak én vagyok a mindenható. Így én azt mondom, nem a korkülönbség a lényeg, hanem az intelegancia a másikkal való kapcsolat normális szinten tartásához.

amjamayna 2015.08.12. 07:21:43

@rhmprszt: "ha egy férfi el tud mondani értelmesen pár mondatot, aminek tartalma is van, ráadásul láthatóan törődik a külsejével is, akkor a maga korosztályában (saját kora +/- 7 év) nyert ügye van."

Ha a nőnek alfa vagy akkor le is anyázhatod, mert akkor is nedvesedik a bugyija, sőt, a hörcsög a fejében még jobban pörög:)ha béta vagy, észre sem vesz, megfeszülhetsz, még addig sem jutsz el, hogy megszólalhass:)

Kytia 2015.08.12. 07:49:33

@Lili Párbeszélő: Nem, kurvaszar volt a cikked, és végtelenül ostoba. A poszter felqrta magát rajta, ezért összedobott egy hasonlóan gyengét. Nézd el az őszinteségem, talán hasznodra válik később.:)

@CsakSzolokHogy:

"Te tényleg nem értetted?
30-40 hiányzó férfiak 25-35-ig lévő hölgyekel a közös a kisgyerekeikkel "babáznak". Így ok?"

Így, hogy alannyal és állítmánnyal is kiegészíted a mondandódat, valóban érthetőbb. :D

Nem a gerincre vágással van a baj, hanem azzal, hogy azon vered a nyálad itt két napja, hogy a nők népszerűsége a korral jobban kopik, mint a férfiaké. Ezzel nem is lenne baj, ha mondjuk ezt úgy tálalnád, hogy "húdejó, végre dughatok kedvemre". De te nem ezen pörögsz valójában, hanem azon, hogy koppannak a nők, és az deszar nekik, végre nekik is deszar, nemcsak neked. :D

Nem mellesleg nem ismerek ilyen kétségbeesetten kereső 40-es nőket, igaz, nincs is szűrőm beállítva rájuk a Tinderen, így ebben ti biztos jártasabbak vagytok.:D

Az én ismeretségi körömben egyébként 30-asok babáznak 30-asokkal, és ez működni látszik. Mindenkinek ajánlom.:)

Kytia 2015.08.12. 07:54:44

@szabadság elvtársak!: Ne aggódj, ez mind csak elmélet.:) Nem a valóságról beszélgetnek itt, csak valami nagyon sarkított elméleti alapokról. Kb igaz lehet az emberek 20%-ára...néha.:D

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2015.08.12. 08:06:05

Szerintem ez elég ostoba általánosításokat tartalmazó bejegyzés.

Egy hatvanas fickó pont olyan hülyén néz ki egy negyvenes nő mellett, mint egy ötvenöt éves nő egy negyvenöt éves faszi mellett.

A (jóval) fiatalabb társ mindkét nem esetében önigazolás: én még meg tudok hódítani egy ilyen jó nőt/pasit. De tartós kapcsolat esetén már sokkal inkább az apa/anya hiánya miatti sérülésről van szó, ami - az esetek többségében - "meggyógyul". És akkor a kapcsolatnak is vége szakad.

amjamayna 2015.08.12. 08:25:32

@Kytia: "Nem a gerincre vágással van a baj, hanem azzal, hogy azon vered a nyálad itt két napja, hogy a nők népszerűsége a korral jobban kopik, mint a férfiaké. Ezzel nem is lenne baj, ha mondjuk ezt úgy tálalnád, hogy "húdejó, végre dughatok kedvemre".

Ez is benne van :)

"De te nem ezen pörögsz valójában, hanem azon, hogy koppannak a nők, és az deszar nekik, végre nekik is deszar, nemcsak neked. :D"

És ez is:)
Me én ilyen kis gonosz geci vagyok:), de majd kinövöm:) A kognitív diszzonanciáimat így oldom valszeg:)

amjamayna 2015.08.12. 08:31:34

@RAMBO: "Egy hatvanas fickó pont olyan hülyén néz ki egy negyvenes nő mellett, mint egy ötvenöt éves nő egy negyvenöt éves faszi mellett."

Magasról tesznek rá, hogy hogy néz ki:)
Ha a kereslet meg a kínálat találkozik ez szokott történni, és ez eléggé független egy kivülálló egyén "morális mércéjétől":)

"A (jóval) fiatalabb társ mindkét nem esetében önigazolás: én még meg tudok hódítani egy ilyen jó nőt/pasit."

Ez is benne lehet, meg az is, hogy éla lehetőségeivel.

"De tartós kapcsolat esetén már sokkal inkább az apa/anya hiánya miatti sérülésről van szó, ami - az esetek többségében - "meggyógyul". És akkor a kapcsolatnak is vége szakad. "

Ezek is lehetőségek, aztán vagy így van vagy nem:)

Kytia 2015.08.12. 08:35:19

@CsakSzolokHogy: Mondjuk legalább őszinte vagy.:)

Jó, nem mintha én nem vágynék néha arra, hogy pont báliruhában lásson meg egyszer véletlenül az a bizonyos...:D

De ha valami lepukkant senkiként látnám viszont, akkor inkább elkeserednék, mint örülnék. Azért a hősök maradjanak csak hősök.:P (Nőben is, goxnolom.:))

Köldök_szösz 2015.08.12. 08:38:44

azt hiszem eléggé egyértelmű hogy ha van elég pénzed akkor akárhány évesen akárhány éves partnered lehet

amjamayna 2015.08.12. 08:40:37

@Kytia: "Mondjuk legalább őszinte vagy.:)"

Általában ez veri ki a biztosítékot:) Mert a sok vátesz, terézanya, "magas morális, erkölcsi szinten lévő" embernek így könnyebb az egóját simogatni, ha én vagyok a megtestesült "erkölcstelenség":)
Az álszent emberek külön csemegék:)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 08:49:51

Lutri, vagy bizonyosság? Házasodni 30 éves kor alatt nem tanácsos. Efölött megfontoltabb döntéseket hozhatnak az érdekeltek. Túl vannak egy csomó kalandon, kielégítették kíváncsiságukat - elmaradhat a kapuzárási pánik - , és a külalaki tényezők is nagyjából a véglegeshez hasonló állapotot tükrözik.
Rossz a sorrend a cikk címében: a 30-as nő kereshet valamit a 40 feletti férfi mellett.

szabadság elvtársak! 2015.08.12. 08:56:29

@RAMBO:
Már bocs de ezt ilyen kategórikusan állítani nem lehet. 40-s nő nézhet ki rosszabbul, mint a hatvanas fickó! Engem rendszerint jóval kevesebbnek gondolnak mint amennyi vagyok. Ez alkati kérdés. Ez olyan falusi gondolkodás, hogy megszólni mindent. Ha ők úgy gondolják megfelelnek egymásnak, akkor slussz. Valamivel nem vagy megelégedve talán? Mert általában azok acsarkodnak:))). Nézd, én rengeteg lánnyal találkoztam annak idején, mert egy jó zenekar basszus gitárosa és énekese voltam. Tudnék mesélni dolgokról, de rég volt. Akkor minden másképpen működöt. Megnősültem, megtaláltam a nekem való párt, most meg várom hogy az unokáim felébredjenek ,és megyünk valamerre. Így szép az élet!

Bogi Bogi (törölt) 2015.08.12. 09:08:50

@CsakSzolokHogy: Vicces ez az élve boncolás! :)
Teljesen biztos voltam abban, hogy a tapasztalat vezeti a sorokat. És eszemben sincs oldani a kognitív disszonanciát az ösztön elméletté degradálásával, mindössze arra céloztam, hogy ha a későn érő férfiember nem bekötött szemmel választott volna annak idején, akkor talán nem "öszvért" (hogy a szóhasználatoddal éljek) talált volna később.
De igenis az értékrend, az elvárás változik meg, és ott a válasz a leveledben.
"A pina az nagy úr:)" Aki ezt választotta, ezt kapta. Hogy a kapcsolódó csomagot nem vizsgálta meg tüzetesebben, hááát... ehhez nincs mit hozzátenni. És épp így jár a nő is, akinek a "párválasztási ösztönei" rosszul határozzák meg a célcsoportot.
Ez - bármelyik felet is nézem - egyszerűen hibás döntés a részükről, aminek hosszú távú következménye van. Én ilyen tök egyszerűen látom és természetesen magamra is vonatkoztatom és viselem a következményeit. :)

Kytia 2015.08.12. 09:09:21

@udvaros: "és a külalaki tényezők is nagyjából a véglegeshez hasonló állapotot tükrözik"

Hhhhháááááhhháááháháháháháhá, köszi, ez feldobta a napom. Linkeljek neked képet a VÉGLEGESHEZ KÖZELI állapotról? Nem szép látvány, készülj fel.:D

Amúgy a többivel egyetértek.

@szabadság elvtársak!: "Akkor minden másképpen működöt."

Azért legalább címszavakban írhatnál róla. Miért működött másképp?

szabadság elvtársak! 2015.08.12. 09:11:26

@TrójaiVasParipa:
:DDDDDD Erre bizony csak bólogatni tudok. Cáfolhatatlan. De ez mindig is így működött.

Kytia 2015.08.12. 09:11:43

@CsakSzolokHogy: Jó, azért az őszinteség és a tajparasztság közt van különbség. Gondolom, neked sem esik jól, ha a képedbe vágják, hogy ronda a pofázmányod és kicsi a farkad.:D
Remélhetőleg a szeretőidet sem zrikálod az ágyban azzal, hogy "ez jó volt bébi, persze jobb lett volna tíz éve, amikor még nem voltál ilyen lottyadt vénasszony, csak akkor még nagy volt az arcod, és elhajtottál, szemét ringyó". :D

Kytia 2015.08.12. 09:13:31

@szabadság elvtársak!: És ez a ti naaagy, naaaagy szerencsétek. Persze jellemző, hogy a pasik egy része még ezen is képes nyavalyogni, hogy egy akkora aduász van a kezében. Bezzeg nekünk nincs ilyen, ha külsőre nem ütjük meg a szintet, még a hajléktalan is leköp.:(

Cpeti123456 2015.08.12. 09:16:27

30-as nő egy 40-es férfi mellett véleményem szerint elsősorban az anyagi biztonságot keresi.
Érzelmekről nagyjából szó sem lehet.

Alapvetően e rettenetesen önmagából kifordult világban tisztességes partnert találni - ez nem korfüggő - nagyon nehéz.
Aki nem a mindennapi kis játszmákkal van elfoglalva, hanem valóban a jövőt két ember jövőjét építi, s tevékenyen vesz részt ebben, ahogy írtam fentebb iszonyatosan nehéz.
Lehet erről cikkeket, jegyzeteket megírni, felhozni, de a tény tény marad, hogy a egy jó tartalmas párkapcsolat aranyat ér. Óriási érték.

Nekem történetesen teljesen mindegy lenne, ahogy mindig is az volt, hogy hány éves a partnerem. Nyilván ésszerű határokon belül. Legyen a partnerem a szerelmem, szeretőm, s a barátom.

szabadság elvtársak! 2015.08.12. 09:16:29

@Kytia:
Őszinte legyek? Valóban nem tudok rá konkrétumot. Mondjuk úgy, bizonyos dolgok voltak mások. Az az igazság, hogy lezongorázol és két percen belül rájössz, hogy van cáfolatod.Ez van.

Cpeti123456 2015.08.12. 09:18:02

volt egy-két gépelési hibám a hozzászólásomban ezért elnézést kérek...

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 09:18:24

@Kytia: Hiányzik valamid, vagy több van a kelleténél (pl. 6 ujj a kezeden, 3 mell stb).
Jöhet a link, megnézem. Kemény vagyok, mindent kibírok.

amjamayna 2015.08.12. 09:28:13

@Kytia: "Jó, azért az őszinteség és a tajparasztság közt van különbség."

Nézőpont kérdése, kinek hol van az "erkölcsi", "morális", "terézanyai", "vallási", "kispolgári", stb. álszent mércéje:)

"Gondolom, neked sem esik jól, ha a képedbe vágják, hogy ronda a pofázmányod és kicsi a farkad.:D"

Sehogy sem esik, mert a személyeskedés nem érv és nem tény, csak a személyeskedő kínjainak kivetítése, amikor az érvek elfogynak és az ürességet valamivel ki kell tölteni, mosolygok rajta:)

"Remélhetőleg a szeretőidet sem zrikálod az ágyban azzal, hogy "ez jó volt bébi, persze jobb lett volna tíz éve, amikor még nem voltál ilyen lottyadt vénasszony, csak akkor még nagy volt az arcod, és elhajtottál, szemét ringyó". :D "

Mivel alap, hogy minden nőnek hálás vagyok, "akiben megfordultam" :)ez fel sem merül, soha nem szidtam őket, imádom a néha felmerülő irracionalitásukkal együtt:)

Kytia 2015.08.12. 09:29:18

@Cpeti123456: "30-as nő egy 40-es férfi mellett véleményem szerint elsősorban az anyagi biztonságot keresi.
Érzelmekről nagyjából szó sem lehet."

"Nekem történetesen teljesen mindegy lenne, ahogy mindig is az volt, hogy hány éves a partnerem."

Nem érzel itt némi ellentmondást? Egyébként is mi ez az előítélet már?? Egyrészt 10 év az én szememben nem korkülönbség. 32 vagyok, egy 42 éves pasi ugyanolyan kölyökképű még nekem, mint egy korombeli. Ti meg itt jöttök, hogy abból aztán szerelem soha, mi ez a baromság már, komolyan??

Kytia 2015.08.12. 09:34:50

@udvaros: Ja, nem magamról küldöm, de íme egy nagyjából végleges közeli állapot: static.zoonar.com/img/www_repository3/da/f0/05/10_09a4c625cfdd08a8dbe2ae540b46bcab.jpg

Bocs, ha morbid.:)

@CsakSzolokHogy: Irracionalitás, haha. Mutatok példát erre is, figyelj: szerelmes-kepek.hu/wp-content/uploads/2014/09/92b30043fbb808b57a0d3a20786ad4d1.jpg

Mert a férfiaknál bizony ott a logika, és ők aztán tudják, mit akarnak.:D

amjamayna 2015.08.12. 09:39:05

@Kytia: "Mert a férfiaknál bizony ott a logika, és ők aztán tudják, mit akarnak.:D"

Minőségi, mennyiségi sex + kaja, + időnként hagyjanak békén. Ebben mi az ami irracionális?

amjamayna 2015.08.12. 09:45:34

@Kytia: Ne magadból indulj ki, amikor férfiakat elemzel:)
Kurva egyszerűek vagyunk és logikusak:), Hogy a pináért mit össze nem "hazudunk" az ugye pina kérdése, ha őszinték vagyunk nem hisztek nekünk, kell nektek a "púder", mert anélkül a "Disney" álom sivár valóság és a lila köd az mindig olyan szééééééééép, meg ari, meg csilivili csillámpóni, habos-babos édibédi:):)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2015.08.12. 09:48:19

@szabadság elvtársak!: Szerintem elégedett vagyok - 3 évvel fiatalabb feleség, 3 gyerek, jó anyagi lét - nem hinném, hogy acsarkodok. Nem vágyom fiatalabb nőre, mert a koromhoz képest vagyok érett - és a feleségem is, tehát sok közös témánk van. Szóval irígy se vagyok.

A Sugar Daddy jelenségre próbáltam felhívni a figyelmet: ha megkérdezed, Vajna Tímea is csodálatosan érzi magát Andy bácsival.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 09:54:12

@Kytia: Nincs gond a képpel. Feltételezem, hogy nénit ábrázol, mert a férfiak szebben öregednek. A fenti cikk azonban párkapcsolatok kialakításának érdekességeiről mesél, és ebben a közegben nyilván a kapcsolatot keresők külalakjáról szóltam. Rájuk érvényes, hogy 30-as éveikben a férfiak már megemberesednek, a nők pedig asszonyos külsőt mutatnak korábbi lányos megjelenésük helyett. A mozgáshiányos, kényelmes városi életmód következtében a folyamat persze nem áll meg:
elethosszig.com/wp-content/uploads/2015/05/Szepsegidealok.jpg

Chmell Arisztid 2015.08.12. 09:56:16

@CsakSzolokHogy: Kedves Csakhogyszolok, úgy látom, te nem esel abba a férfi célcsoportba, akihez ez a blog szól. Az, hogy a hölgyek itt miket írnak, jót-rosszat, igazat-nem igazat, az ő dolguk.

Kytia 2015.08.12. 10:06:04

@CsakSzolokHogy: Bár így lenne. Akkor úgy látszik, az én pinám sosem kellett eléggé. Sokszor vágytam volna csak szerető lenni, de barátnőnek kellett lennem, különben sértődés volt. Persze ha barátnő akartam volna lenni, akkor biztos csak pinának kellettem volna. Na, itt a ti nagy logikátok.:D

Amúgy az megvan, hogy a férfiak nem racionálisabbak csak többet racionalizálnak? Ami mindösszesen annyit tesz, hogy több energiát fektetnek abba, hogy az ugyanannyira érzelmi és irracionális döntéseiket önmaguk és a külvilág számára megmagyarázzák.

Nő: Azért vettem egy új pár cipőt, mert ahhoz volt kedvem, bár tudom, hogy spórolni kellett volna. (Irracionális, érzelmi döntés.)

Férfi: Azért vettem egy új barkácskészletet, mert ha nem teszem, nem tudom megszerelni a kerítést (de, a régivel), és ha nem szerelem meg, nem tudunk beállni a kocsival (de, már tíz éve tökéletesen be lehet állni szerelés nélkül, plusz ne felejtsük el, hogy mindezek után továbbra SEM fogja megszerelni a kerítést).

Kb ennyi a különbség. Ahogy te is jössz itt, hogy a pináért mindent, de a rendkívül találó kakasos képre nem igazán adtál választ, hogy ti. miért kell a nőknek Szörnyella de Frász-i ravaszsággal érni el, hogy a férfi dugási érdeklődése ne essen 100%-ról vissza a nullára, pusztán azért, mert mi magunk is hajlandóságot mutatnánk a dologra. És aztán miért emelkedik megint százra sok esetben, ha mi már nem vagyunk érdekeltek. Ne magyarázz itt hülyeségeket, hogy ez nem így van, mert saját bőrön tapasztalt jelenségről beszélek.

Kytia 2015.08.12. 10:11:33

@udvaros: Én meg arra utaltam, hogy a természet következtében nem áll meg a folyamat. Hogy is mondja a költő? "Lánykából nő, aztán meg néni...fiúból legény, aztán férfi"...majd bácsi, hogy pontosak legyünk.:)
Szóval a lényeg, hogy az asszonyos külsőnél sem áll meg a folyamat, nem akarlak elkeseríteni.:)

@Ffi: Csak vergődik. Szeret provokálni, ez látszik, de nem kell komolyan venni.;)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 10:33:35

@Kytia: A folyamat pedig megáll egyszer csak, és abba belepusztulunk. Előtte azonban van egy kedvező életszakasz, amiben meg kell találnod a hozzád valót. Ehhez szükséges jó néhány próbálkozás, némi vállalkozó szellem, merészség, igyekezet és egy jó adag szerencse.
Akár rólam is szólhatna a fenti írás, mert két feleség leamortizálása után, 50-en túl, 30-as éveit taposó hamvasan fiatal kedvesemmel az oldalamon, szerencsés vagyok.

Kytia 2015.08.12. 10:44:02

@udvaros: Azért őt próbáld meg nem "leamortizálni", ha lehet. Ha te kidőlsz, mások még igényt tarthatnak rá, ha jól tartod.:)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 10:52:16

@Kytia: Még nem dőltem ki, de mások már most igényt tartanának rá. Az a baj a tunya fiatalsággal, hogy nem tesznek meg mindent a nő meghódításáért. Arra játszanak, hogy egyszer csak kipusztulok, ők meg a helyembe léphetnek. Balfaszok. Én addig is "amortizálok", bár így még nem hívtam korábban a műveletet...

szabadság elvtársak! 2015.08.12. 11:10:31

Gondolom már vannak akik ismerik ezt az előadót, én jól szórakozok rajta. Pont a férfi női kapcsolatról tart előadást humorosan. Szerintem sok tanulságot hordoz.
www.youtube.com/watch?v=8GVzwrxvV5w
A férfi agy női agy a téma.

Kytia 2015.08.12. 11:15:12

@udvaros: És mit értesz az alatt, hogy a másik kettőt leamortizáltad? Nem furdal a lelkiismeret? :)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 11:20:23

@Kytia: Önként vállalták, ezért nem furdal. Kihordták, és megszülték a gyerekeimet. Nem tudom, túl vagy-e ezen az élményen, mindenesetre ez nagyon strapás egy nőnek, a csecsemőgondozással járó fáradságokról nem is beszélve.

Kytia 2015.08.12. 11:23:08

@udvaros: És ők utána találtak azért párt? Merhogy ez a gáz a leamortizálásban.:(

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 11:32:30

@Kytia: Megtalálja zsák a foltját. Persze, hogy találtak párt, de az igényeiket nyilván hozzá kellett igazítaniuk a korábbi állapotukhoz képest kevésbé vonzó lényükhöz.

Lili Párbeszélő 2015.08.12. 11:46:19

Kedves Kytia,
bejegyzésem nem neked szólt, hanem a szerzőnek, aki saját ötlet híján csodálatos népszerűséget kovácsolt más ötletes témaválasztásából.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, karakán stílusoddal együtt.(Cseppet sem zavar, sőt ennél trágárabban is megnyilvánulhatsz, sosem fogsz tudni megsérteni, mindenki úgy szeretek, ahogy van, ismeretlenül is.)
Ám a jövőben nem kívánok véleményedből építkezni, tudatában annak, hogy mindenkinek nem lehet tetszeni. Szeretettel, Lili

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 11:56:08

@Kytia: Fájlalták-e? Erre a válasz feltételezésen alapulhat, hiszen tőlem függetlenedve már nem vontak be ügyeik intézésébe, így a pasizásba sem. Itteni beszélgetésünk lassan olyan intim jelleget ölt, hogy az egyensúly helyrebillentéséhez meg kell kérdeznem a kosárméretedet és a bugyid színét.

Kytia 2015.08.12. 12:00:13

@udvaros: Akkor azt honnan veszed, hogy az igényeiket lejjebb kellett vinniük? Akkor ez is csak feltételezés, és eme bátor kijelentésed vitt arra, hogy rákérdezzek, vajon ők is így élték-e meg, ahogy te tálalod. Lehet, hogy boldogabbak, mint valaha, te meg úgy prezentálod, hogy csökkentett értékük miatti szürkébb élettel kell most beérniük. Valóban meglepődtem volna, ha konkrét információd lett volna erről.:D

amjamayna 2015.08.12. 12:00:21

@Kytia: "Na, itt a ti nagy logikátok.:D"

"Alfának" szeretőnek kellesz, "bétának" barátnőnek, nem olyan bonyolult:)

"hogy az ugyanannyira érzelmi és irracionális döntéseiket önmaguk és a külvilág számára megmagyarázzák."

Nem:) Tényleg egyszerűek vagyunk, de "muszáj" eljátszani a dolgokat mert hannem akkor nem jutunk közel:)

Cipő vs. barkács.

A nő ha valami akciós megveszi ha nincs is rá szüksége- a férfit nem érdekli az ára ha kell neki megveszi:)

A Nő és a férfi is ílyena másik nemmel kapcsolatosan:
a nők felhőztetnek, a férfi pedig mindent beáldoz egyért, ha az kell neki:)

"Ahogy te is jössz itt, hogy a pináért mindent, de a rendkívül találó kakasos képre nem igazán adtál választ, hogy ti. miért kell a nőknek Szörnyella de Frász-i ravaszsággal érni el, hogy a férfi dugási érdeklődése ne essen 100%-ról vissza a nullára, pusztán azért, mert mi magunk is hajlandóságot mutatnánk a dologra."

Akkor megint vagy én vagyok rosszul bekötve, vagy a fickó akiről te beszélsz:) mert nekem mindig is nagyobb volt az igényem rá mint eddig bármelyik nőnek ekivel dolgom volt:)

"És aztán miért emelkedik megint százra sok esetben, ha mi már nem vagyunk érdekeltek."

Ha a fickó nem akar megdugni, ott már nagy a baj, vagy a fickóval(ritka, de van), vagy egyszerűen csak már nem kíván meg , ez is afickó kínja, és nincs köze hozzád, nem te vagy a hibás.

"Ne magyarázz itt hülyeségeket, hogy ez nem így van, mert saját bőrön tapasztalt jelenségről beszélek."

Én nem magyarázom meg és elfogadom azt amit irtál, annyit tennék hozzá, hogy ennek az aránya kicsi, de létezik, és sajnálatos, ha ilyenbe szaladsz bele.

Kytia 2015.08.12. 12:04:32

@CsakSzolokHogy: Te most itt úgy írsz, mintha én egy fickóról beszéltem volna. Nem, össztársadalmi jerlenség, nem véletlenül születnek róla vicces mémek.:)

Látom, erős a páncélod, így a vita másik részét inkább hagyjuk. Igen, ti nagyon racionálisak vagytok, és a farkatok is nagyon nagy, ha meg kicsinek tűnik, csak azért, hogy ne fájjon.:D

Chmell Arisztid 2015.08.12. 12:07:05

@Lili Párbeszélő: Kedves Lili! A posztom hónapok óta befejezésre várt, a Te posztod csak megadta a végső lökést. Nem cél a "népszerűség". Sokaknak fáj, ha a férfiakkal kapcsolatos sok negatív, általánosító, igaztalan, egyoldalú megnyilvánulás ellen teszünk végre, és visszaszólunk a romboló női kánonnak. A nőknek is nagyon sokat kell tenniük önmagukért, az átlag férfi nagyon nem áll jól ebben sajnos.

Lili Párbeszélő 2015.08.12. 12:10:18

@Ffi: Kedves Ffi, ez igazán nagy örömmel tölt el!További sok sikert kívánok a bloghoz. Tegye mindenki, ami a küldetése.
Üdv.,
Lili

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 12:25:47

@Kytia: Csípős a nyelved, én meg használom a szememet. Kiértékelem a látványt, feldolgozom a híreket. A volt asszonyok életkörülményei nem sugallnak boldogságot, erre alapoztam a kijelentésemet. Viszonyítani nálam jobban senki nem tud, mert vannak emlékeim fényes korszakukból, amit összevethetek későbbi megfakult személyiségükkel. Tévedhetnék is, neked meg lehetne igazad, ha figyelembe veszem a perverz férfiak igényeit, akiknek pont egy megfáradt, megkeseredett, elsárkányosodott, házsártos nőre van szükségük. Ez esetben volt nőim valóban nyeregben érezhetik magukat.

Chmell Arisztid 2015.08.12. 12:25:50

@Lili Párbeszélő: Kedves Lili! Az életünk többfajta küldetésből is áll, ez a blog éppen nem az számomra, de a férfiakat nyilvánvalóan bántó, sértő jelenségek, írások stb. ellen szót szoktam emelni. Amikor általában a nőkkel művelnek hasonlót, szintén cselekszem.
Az oldaladat megnézve érdekes, hogy a "Férfiszemmel" rovatban Te publikálsz egyedül, pedig nő vagy.

amjamayna 2015.08.12. 12:31:41

@Kytia: "Te most itt úgy írsz, mintha én egy fickóról beszéltem volna."

Igaz. Megkövetlek.

"Nem, össztársadalmi jerlenség,"

Ezzel viszont nem értek egyet.

" nem véletlenül születnek róla vicces mémek.:)"

A tyúküldözős kakasos képre visszatérve, a kakas alapból üldözi a tyúkot dugás végett, a tyúk pedig bár akarja/vagy mégse:) minden szaron gondolkozik és az ellenkezőjén is, aztán meg úgy dönt, hogy a végén jól jöhessen ki belőle, ha jó volt akkor ok, ha nem akkor meg ugye "kihasználták" :)

Amit te magyaráztál bele az nem állja meg a helyét, sorry.

"Látom, erős a páncélod, így a vita másik részét inkább hagyjuk."

Lehet hogy ebben is igazad van:)
Bár ugye én magamról beszéltem és hülyeség általánosítani, de az általam ismert férfiak 90%-ra jellemző, ez van.

"Igen, ti nagyon racionálisak vagytok"

Én annak gondolom magam.

"és a farkatok is nagyon nagy,"

Ezt nem állítottam, ha tudnánk növeszteni megtennénk:), és igen, volt olyan aki amikor meglátta visszavonulót fújt, de 90% nem panaszkodik (ha igazad van, akkor valószínű, hogy átvernek:)

"ha meg kicsinek tűnik, csak azért, hogy ne fájjon.:D "

Vagy az is megtörténhet, hogy a "kapu túl nagy", ilyennel is találkoztam:)

Lili Párbeszélő 2015.08.12. 12:37:40

Drága Ffi! Ki a jó isten publikálna, ha én interjúvolom meg a férfiakat???
Talán meg kellene kérnem (az amúgy is nehezen kötélnek álló) férfiakat, hogy még írják is le, amit nyilatkoztak?
Ha egy újságban megjelenik, egy, az újság írójának interjúja xy-nal, akkor az interjú végén kinek a neve van, mint szerző? Ugye, nem az interjúalanyé?
Ezúton megköszönöm, hogy ilyen sok figyelmet fordítottál rám és az oldalunkra, és tisztelettel megkérlek, hagyjuk egymást "dolgozni"! Nem leszek partnered semmiféle harcban.
Amennyiben további észrevételed van, a parbeszelo@parbeszelo.hu e-mail címre megteheted.
E pillanattól, csak az oda küldött gondolataidra vagyok hajlandó reagálni.
Szeretettel, Lili

amjamayna 2015.08.12. 14:17:10

@Lili Párbeszélő: Szerintem már megérett a kapcsolatotok arra, hogy egy szobát béreljetek:)

Chmell Arisztid 2015.08.12. 14:19:27

@Lili Párbeszélő: Bár Lili már nincs itt, de azért ide kívánkozik, h interjú attól lesz hiteles, h látni lehet a nyilatkozót fotón, teljes személynévvel, és azután valóban a szerkesztő neve kerül a cikk tetejére. "Sanyi (35)" a Kiskegyed szintű sablonszövegével számomra nem ad semmi tartalmasat, a honlapon az Asztro menüpont pláne nem. Inkább maradok a pszichológiánál. Harc? Ezt nem értem. Kérdések, válaszok, vita, ez harc?

amjamayna 2015.08.12. 14:54:33

@Ffi: "Harc? Ezt nem értem. Kérdések, válaszok, vita, ez harc?"

Hát kérlek alássan, ha egy feministával vitába keveredsz akkor ott már baj van:)
Ha nem értesz vele egyet, akkor először az ellensége leszel, majd fokozatosan egy eltaposni való féreggé válsz, azon belül majd megtudod, hogy szerencsétlen lúzer vagy, nincs nőd, nőgyűlölő vagy stb.:)

Kytia 2015.08.12. 15:07:51

@udvaros: Oké, szóval leszögezhetjük, hogy az egész a te fejedben van úgy, ahogy.:) A 45 éves exfeleséged nem olyan már, mint húszévesen? Mit nem mondasz! Ettől még lehet akár boldogabb is, mint akkor, arról nem beszélve, hogy aki évtizedek után melletted sárkány volt, az nem biztos, hogy most, más mellett is az. Még így látatlanban is sértegeted az exnőket, képzelem, mi lehetett anno. Miközben azzal döngeted a melled, hogy neked viszont mennyire bejött az élet a hamvas pipi oldalán. (Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy melletted fog megöregedni?) Ha az exed lennék, és ezt olvasnám, szégyellném magam a közös múlt miatt, de ez persze csak egy (azaz 1) vélemény.

@CsakSzolokHogy:
"Bár ugye én magamról beszéltem és hülyeség általánosítani, de az általam ismert férfiak 90%-ra jellemző, ez van."

Embert barátjáról.:)

amjamayna 2015.08.12. 15:15:14

@Kytia: Hogy pont ebbe a mondatba akadtál bele:)

Kytia 2015.08.12. 15:18:54

@CsakSzolokHogy: Mert ezek a legnagyobb hülyeségek. Az általam ismert férfiak 90%-a meg nem ilyen, na, akkor most mi van?

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.12. 15:23:47

@Kytia: Attól tarok, hogy belekeverhettek valamit az ebédedbe, mert most mintha még a korábbinál is hevesebben érvelnél ellenem. Ez így teljesen helyénvaló, hiszen mi sosem érthetjük meg egymást, lévén te nőnemű, én meg az ellendarab. Mégis örvendetes lenne, ha emelkedett vitakészségedet stimulálószer alkalmazása nélkül fejlesztenéd.

amjamayna 2015.08.12. 15:37:02

@Kytia: "Az általam ismert férfiak 90%-a meg nem ilyen, na, akkor most mi van? "

Nem ugyanazokban a körökben forgunk + azért hazudnak neked mert:
a) Meg akarnak dugni:)
b) Nem akarnak de megsérteni sem, mert akkor dzsihádot hirdetsz ellenük:)
c) Lehet hogy az a) van de egy idő után sok(k) nekik a "tűsarkuban, félkézzel, hátrafele is jobb vagy":)
d) Az előbbiek tetszőleges kombinációja, variációja, permutációja:)

Kytia 2015.08.12. 17:23:03

@CsakSzolokHogy: Szokás szerint nem fogunk egyetérteni, de 32 év tapasztalata után úgy gondolom, azok a bizonyos férfiak inkább neked hazudnak. ;) "Tisztelet" a kivételnek. :)

amjamayna 2015.08.12. 18:14:04

@Kytia: Az a legszebb, hogy nő vagy és fogalmad sincs a férfiakról, de nyomod a sódert:)+ 12 évvel tapasztalatban rádvertem, de te csak fessed a lila ködödet:)

amjamayna 2015.08.12. 18:17:01

3 év múlva fogsz csak igazán menekülni az eméleteidbe:)

Kytia 2015.08.12. 22:40:21

@CsakSzolokHogy: 44 éves vagy és itt tolod a hülye dumát a dugásról, meg az alfákról??? Úristen. 20 évet letagadhatsz, ha gondolod, vedd bóknak.:)

amjamayna 2015.08.13. 07:36:50

@Kytia: "44 éves vagy és itt tolod a hülye dumát a dugásról, meg az alfákról??? Úristen. 20 évet letagadhatsz, ha gondolod, vedd bóknak.:)"

Te csak simogasd az egódat:) max 3 éved van gazdatestet találni és a kapu utána beszűkül, a kamion gyorsít.

Hogy te mit gondolsz rólam az irreleváns, ahogy az is hogy te milyen "magaslatra" helyezed magad velem szembe, max van egy örömöd, hogy a 44 éves csírát "lenyomtad", becsüld meg :)
A lilaködös álmokból vagy leszállsz, vagy lerángat az élet, bármennyire is próbálsz "kapaszkodni":) És nem, te sem vagy kivétel, de fényezzed a lufidat:)

Ha 3-4-5 év múlva még mindig a macska a legjobb alternatíva, akkor végérvényesen rácsesztél, ha pedig addig sikerül, akkor ügyes vagy és lényegtelen, hogy itt ki és mit hordott össze:) Ha egyedül maradsz, szívás, akármilyen vitát is "nyersz meg":)

Kytia 2015.08.13. 07:42:53

@CsakSzolokHogy: Mondjuk azt nem tudom, honnan veszed, hogy nem találtam még meg a "gazdatestemet".... Földön-égen enyém a legjobb "gazdatest", úgyhogy ha ez számodra a nők értékmérője (lol), akkor nyugodtan nyaldosd meg a cipőm talpát, király vagyok, jee.:)

Azt ugye vágod, hogy átlagos külsejű 44 évesként semmivel sem vagy jobb helyzetben, mint egy 35 éves nő. Kb pont ennyivel van több időtök. Akkor ezek szerint hamarosan mindketten lehúzhatjuk a rolót. Találkozunk a nyugdíjasklubban.:)

amjamayna 2015.08.13. 08:36:11

@Kytia: "Mondjuk azt nem tudom, honnan veszed, hogy nem találtam még meg a "gazdatestemet"...."

Onnan, hogy ide kitoltad a "félelmeidet" a löttyedt testedről amire számítasz szülés után.
Mivel még nincs gyereked és férjnél sem vagy, így elég "labilis" a lilaköd:) és ilyen helyekre jársz megerősítésért:)

"Földön-égen enyém a legjobb "gazdatest","

Nyugi, majd nyugtával dícsérd a napot, 10 év múlva majd újra gondold át:)

"úgyhogy ha ez számodra a nők értékmérője (lol),"

Megint kivetíted a saját kínodat, ami a te fejedben van, nem jó ötlet, nem érdemes, mert szívás a vége:)

" akkor nyugodtan nyaldosd meg a cipőm talpát, király vagyok, jee.:)"

Múló állapot:), mint mondtam, az erkölcsi, meg retorikai, meg a fasztuggya:) milyen "fölényed" bármi keveset ér, amikor ezek nem relevánsak:)

"Azt ugye vágod, hogy átlagos külsejű 44 évesként semmivel sem vagy jobb helyzetben, mint egy 35 éves nő."

Korábban is mondtam, ez nem kettőnkről szól és nem egymással "versengünk", hiába "győzöl le", kurvára nem jelent semmit, mert a te lehetőségeid, határaid semmivel sem lesznek jobbak, ha itt, vagy bármilyen vitában "győzöl", a tények azok adottak, a lilaköd pedig egyszer eloszlik és nagyon kezd már szakadozni, ha ennyire fontos, hogy "védd" és ilyen "gyözelmek" szükségesek, hogy "egybemaradjon" a világod:)

"Kb pont ennyivel van több időtök."

Mégegyszer a tistánlátás kedvéért, ez rólad szól, nem rólam:)
A posztíró kínjai nem érintenek:) Az egy Bluepilles állapot, ha ragaszkodik hozzá, akkor benneragad, én már tulléptem ezen és használom, kihasználom a nők hipergám ösztönét és bevallom élvezem:)

"Akkor ezek szerint hamarosan mindketten lehúzhatjuk a rolót."

Ha a másikat próbálod a saját sz...ba belekeverni, attól te még nem leszel tisztább:) Régi női shit teszt, shaming language-el keverve, nem jön be, de erölködhetsz:)

" Találkozunk a nyugdíjasklubban.:) "

Ha megérjük:), csak ugye ott is az lesz a kérdés, hogy te, illetve én a f@sz "melyik végén fogunk állni", az ugye nem mindegy:)

Kytia 2015.08.13. 08:52:43

@CsakSzolokHogy: Na, igen, a szülés utáni löttyedés valós félelem, de úgy általában nem szingliket érint, hanem szülni készülő, FÉRJEZETT, vagy legalábbis komoly kapcsolatban élő nőket. Szerinted akik nincsenek a téma közelében, azok paráznak rajta? Ja, várj, rákérdezhetek? Férfilogika, ugye? :D

Nem ismerem a blog szabályzatát, de úgy sejtem, ha te részletesen elemezheted az én biológiai lehetőségeimet, akkor ezt én is megtehetem veled. Te itt mantrázod, hogy nekem ilyen, meg olyan szar lesz (majd jelentkezem, ha tényleg, csak hogy jobban érezd magad :D), én vajon miért ne tehetném?
Nem nyerni akarok, de ha te úgy érzed, kiemelten fontos felkészíteni engem arra, hogy x év elteltével már majd nem fogok annyira tetszeni a pasiknak (eddig úgy sejtettem, észre fogom majd venni, ha így lesz, de azért kösz a figyelmeztetést:D), akkor miért ne készíthetnélek fel én is, hogy bizony, feletted is múlik az idő, és egy kb tizenéveseket megszégyenítő szellemi szint nem ellenpontoz egy öregedő testet, hiába.:) Sorry. TE igyekszel itt foggal-körömmel egyben tartani a világodat, a valóságnak csak a számodra kedvező részének elfogadásával. Mondjuk ez engem annyira nem zavar, mint téged, tőlem az csinálsz és gondolsz, amit akarsz.
Ettől még nem fogom jobban megérteni az öregedésen (egy mindenkit pont ugyanúgy érintő jelenségen) pörgő idiótákat, de ha te így érzed jól magad...:)

Chmell Arisztid 2015.08.13. 09:11:27

@CsakSzolokHogy: azért az érdekelne, h férfiként 44 évesen hol tartasz? Vannak gyermekeid? Foglalkozol velük rendszeresen, tartalmasan? Sajnálnám, ha 44 évesen már csak a nők hipergámiájára építve szórakozol az életedben, és fel sem merül a családalapítás (bluepilles állapot?). Azzal is foglakoznod kellene, h miért pörögsz itt, miért nem bírod ki, ha nem a tied az utolsó szó? A hölgyek leírják ami bennük van, oké. Miért reagálsz mindenre tételesen, smiley-kkal telenyomva a szövegedet?

amjamayna 2015.08.13. 09:43:19

@Kytia: " Szerinted akik nincsenek a téma közelében, azok paráznak rajta? Ja, várj, rákérdezhetek? Férfilogika, ugye? :D"

Te linkelted be kétszer is:)

"Nem ismerem a blog szabályzatát, de úgy sejtem, ha te részletesen elemezheted az én biológiai lehetőségeimet, akkor ezt én is megtehetem veled."

Meg, csak amiről te nyígsz az nekem már régmúlt, tapasztalat:)

"Te itt mantrázod, hogy nekem ilyen, meg olyan szar lesz"

Vagy nem:)

" (majd jelentkezem, ha tényleg, csak hogy jobban érezd magad :D), én vajon miért ne tehetném?"

Teheted, csak kb ez olyan , mint amikor az "ifjú titán" megmondja a frankót az edzőnek:)

"Nem nyerni akarok,"

Veszíteni?:)

" de ha te úgy érzed, kiemelten fontos felkészíteni engem arra, hogy x év elteltével már majd nem fogok annyira tetszeni a pasiknak (eddig úgy sejtettem, észre fogom majd venni, ha így lesz, de azért kösz a figyelmeztetést:D)"

A fene akar felkészíteni:), vannak törvényszerűségek, ami alól nem tudsz kibújni, max kis időre de amikor az élet visszaterel, megy a nyígás:)

"akkor miért ne készíthetnélek fel én is, hogy bizony, feletted is múlik az idő,"

Helló, ez már nekem tény, te még meg előtte állsz:)

" és egy kb tizenéveseket megszégyenítő szellemi szint nem ellenpontoz egy öregedő testet, hiába.:)"

A férfi részéről az öregedő teste kb. 10. fontosságú szempont a női rangsorban, de te csak csépeld a bábot:)

"Sorry. TE igyekszel itt foggal-körömmel egyben tartani a világodat, a valóságnak csak a számodra kedvező részének elfogadásával."

Királylány, én "élem" azt a világot amiről beszélek, te meg elméletezel, meg nyígsz a félelmeidről, vágyaidről:)

"Mondjuk ez engem annyira nem zavar, mint téged, tőlem az csinálsz és gondolsz, amit akarsz."

Ugyenezt mondom én is:)

"Ettől még nem fogom jobban megérteni az öregedésen (egy mindenkit pont ugyanúgy érintő jelenségen)"

Itt van a nagyon nagy mellényúlásod, látszik, hogy semmit sem értettél belőle, de mindegy:)Tudod a tej meg a jó bor, az idő elteltével mi lesz az egyikből és mi a másikból, ezt elég nehéz tudatosítanod, de nem gond, idővel mindenki rájön:)

"pörgő idiótákat, de ha te így érzed jól magad...:)"

He,he:)
20-35-ig van 15 éved, a férfiaknak jó esetben 30-tól kevésbé szerencsés esetén 35- van a királyság, ki van ez találva:)

amjamayna 2015.08.13. 09:54:18

@Ffi: "Azért az érdekelne, h férfiként 44 évesen hol tartasz?"

Megvagyok:)

" Vannak gyermekeid?"

Igen.

" Foglalkozol velük rendszeresen, tartalmasan?"

Ez relatív, de azt gondolom igen.

" Sajnálnám, ha 44 évesen már csak a nők hipergámiájára építve szórakozol az életedben,"

Is:)

" és fel sem merül a családalapítás"

Már megvan.

"(bluepilles állapot?)."

Voltam abban is:)

"Azzal is foglakoznod kellene, h miért pörögsz itt, miért nem bírod ki, ha nem a tied az utolsó szó?"

Talán mert élvezem:) és a pokolra kerülök a hitesek szerint:) még mit lehetne rám aggatni?:)
A nyígás, meg a világ adja meg amit én elvárok mert - by L'Oreal- "ez nekem jár és én megérdemlem:)" mindig bepörget:)

" A hölgyek leírják ami bennük van, oké."

:)

"Miért reagálsz mindenre tételesen,"

Mert nem élő beszéd, így is belemagyaráznak, rám vetítenek olyant amit nem is álítottam,és nem is az állításaimmal, hanem az általuk, rólam elképzelt "képpel vitatkoznak":), úgy meg aztán még inkább félreérthető.

"smiley-kkal telenyomva a szövegedet?"

Mivel időnként mosolygok, ezzel tudom kifejezni:)

Kytia 2015.08.13. 15:54:44

@CsakSzolokHogy: Szerintem te valamiféle sci-finek képzeled az életet.:)
A bor és tej hasonlat is csak ideiglenes állapot, ezt próbálom századszor is elmagyarázni. A bor valóban tovább tart mint a tej, de nem örökké. Férfi-nő viszonylatban kb ez úgy néz ki, hogy az átlag nö 15-35-ig vonzó, az átlag férfi 25-45-ig. Persze ettől még a kívülesők is találhatnak párt, de mondjuk ez egy nagyjábóli átlag. Nem számolva azokat, aki 25 évesen bálnára híznak, se a Johhny Depp-eket, akik ötvenes éveikben is tiporják a szíveket. Kb ennyi a különbség, messze nem hasonlítható a tejhez meg a borhoz. De mondom, nem akarom lerombolni borgőzös vágyaidat, te tutira örökké fogsz élni.:D

amjamayna 2015.08.13. 16:18:48

@Kytia: "Szerintem te valamiféle sci-finek képzeled az életet.:)"

Azt már tisztáztuk, hogy én élem az életet:)
Hogy ezen belül minek képzelem szintén irreleváns ahogy az is, hogy te hogyan képzeled, a lényeg az, hogy ezen képezeletek mennyire rugaszkodnak el a tényektől.
Ha nagyon, akkor megy a nyígás, ha kevésbé, akkor sokkal több az öröm:)

"A bor és tej hasonlat is csak ideiglenes állapot, ezt próbálom századszor is elmagyarázni."

És én nem is mondtam, hogyn nem így van, egyetértek veled, csak ugye a tej rosszabb esetben egy nap alatt megsavanyodik, míg a jó bor évekig nemesedik mire ecet lesz belőle. Ha neked mindegy akkor jó, én meg örülök, hogy nekem nem:)

" A bor valóban tovább tart mint a tej, de nem örökké."

Egyetértek veled, de ugye években a kétszeres szorzó kissé jobb:), legalábbis hosszabb ideig tar, ha ez nálad elhanyagolható szempont, dobd ki, ha megvígasztal:)

"Férfi-nő viszonylatban kb ez úgy néz ki, hogy az átlag nö 15-35-ig vonzó",

Egy kis "tuninggal" félhomályban elmegy az 45-ig is:)

" az átlag férfi 25-45-ig."

Ha van pénze/sikeres/stabil exisztencia, ezek egyike, illetve tetszőleges kombinációja kitolja azt még 70-ig is de az alsó határ az inkább 35 mint 25 de mindegy:)

" Persze ettől még a kívülesők is találhatnak párt, de mondjuk ez egy nagyjábóli átlag."

Egyetértek,csak ugye az általam pontosítottakkal:)

" Nem számolva azokat, aki 25 évesen bálnára híznak,"

Még nekik is kerül férfi, csak a "lower class" - ból, ha nem, akkor meg dühös feminista lesz:) és kvótáért nyíg:)

"se a Johhny Depp-eket",

+ az általam említett kombinációkat:)

"akik ötvenes éveikben is tiporják a szíveket."

De még 70-esen is, nézd Andy bácsit:)

" Kb ennyi a különbség, messze nem hasonlítható a tejhez meg a borhoz."

De,mivel pontosítottam, sokkal nagyobb a rés a férfiaknál, mint amit te feltételezel:)
Idővel rájössz.

"De mondom, nem akarom lerombolni borgőzös vágyaidat,"

Mivel ez számomra tény és tapasztalat, nem is értem hogy mit tudnál lerombolni?

" te tutira örökké fogsz élni.:D "

Nem értem még mindig ezt a mániádat, hogy meddig élek, fiatalon, öregen, mivel azt nem akarod érteni, hogy a teljes élet mekkora hányada a potenciális "élvezet" az a nem mindegy:)
Mivel a lekedet vígasztalja, hogy egyszer mindannyian megöregszünk, meghalunk, ezért könnyebb neked így oldani a kognitív disszonanciáidat, ok, ha neked ez jó nekem rendben van:)

Kytia 2015.08.13. 18:22:27

@CsakSzolokHogy: csak hogy értesem, most azon versenyzünk, hogy ki szórakozik jobban a saját életében? De komolyan??

amjamayna 2015.08.13. 19:47:23

@Kytia: Versenyzik a bánat, te hoztad fel, hogy az "öregedés" mindkét nemet egyformán érinti, miközben a tény az, hogy nem:) + én nem nyígtam eddig :)

Kytia 2015.08.13. 22:26:10

@CsakSzolokHogy: figyi, hadd kérdezzek valamit. Egy tizes skálán mennyire félsz az öregedéstől. Csak mert olyan durva tagadásban vagy, hogy tényleg már csak te magad nem veszed észre.

Az előzőhöz még annyit akartam, hogy Andy Vajnát behozni a képbe ugye nem volt komoly? Igen, valóban van olyan, hogy egy lottyadt hetvenéves faszi is megkaphat még akármilyen nőket...amennyiben milliárdos. Te efelé tartasz? Mert akkor persze igaz a 35 után a végtelensègig szupertuti minden (persze akkor sem, Klapka György is bevallotta, hogy 4 éve nem áll fel neki :D), de ennek hiányában nem tudom, mire a nagy várakozások.

Lili Párbeszélő 2015.08.14. 12:18:05

Kedves Ffi, ennyiben akartam hagyni az ügyünket, de mivel sértegető megjegyzéseiddel hozzászólóidat (lásd CsakSzolokHogy) is erre buzdítottad (akaratlanul is), felhívnám szíves figyelmedet a szerzői jogainkra!
Lásd: parbeszelo.hu/szerzoi-jogok/
Ennek tükrében kérlek, hogy távolítsd el a cikket az oldaladról.

Üdvözlettel,
Lili

amjamayna 2015.08.14. 12:21:41

@Kytia: "figyi, hadd kérdezzek valamit. Egy tizes skálán mennyire félsz az öregedéstől."

Franc se tudja, az élet része, kifejezetten nem félek tőle, inkább kihasználom az örömeit:)

"Csak mert olyan durva tagadásban vagy, hogy tényleg már csak te magad nem veszed észre."

Azért mert ez neked félelmed, én nem tagadom, csak annyira nem létkérdés, mint neked, mint mondtam a férfi 40-től van helyzetben, így amíg 10-el az aktuélis korom alatt "választhatok" és meg is kapom, nem igazán erre koncentrálok, hanem az életre:)
De hogy megnyugodj, 40-nél megcsapott egy kissé a szele, de rájöttem a bónuszokra, így meg annyira nem érdekel:)

"Az előzőhöz még annyit akartam, hogy Andy Vajnát behozni a képbe ugye nem volt komoly?"

Csak ugratás volt, de hasonlítsd össze a kiöregedett "sztárokat" nőket és férfiakat, pontos képet kapsz arról, hogy melyik nem kivel futkos milyen korban:), Alsóbb szinten is ugyanez van:)

"Igen, valóban van olyan, hogy egy lottyadt hetvenéves faszi is megkaphat még akármilyen nőket...amennyiben milliárdos."

Azért vannak "olcsóbb" fiatalabb pipik is, annyira ne szaladjon el a ló, a biztos exisztencia, relatív vastagabb bankszámlável:), nem kell feltétlenül milliomosnak, milliárdosnak lenni:)

"Te efelé tartasz? Mert akkor persze igaz a 35 után a végtelensègig szupertuti minden"

Törekszem rá, eddig jól megy:)

"(persze akkor sem, Klapka György is bevallotta, hogy 4 éve nem áll fel neki :D)"

Az Klapka, az Ő dolga:)

" de ennek hiányában nem tudom, mire a nagy várakozások."

Várakozik a fene, megélem:)

Darabaru 2015.10.12. 10:14:00

Szia:)

Negyvennyolc éves nő vagyok, de a rendszeres tornának hála az alakom megszégyenít pár kólán és chipsen felnőtt huszonévest:).Szerinted mit csináljak? Hol keressek társat?Érdekelne a véleményed:)Szia:)

Tímea Gyutai 2016.07.05. 16:05:05

Nem szoktam hozzaszolni...de rettenetesen sekelyes es az iras. Csak "gratulalni" tudok a szerzonek.
süti beállítások módosítása