A férfiak védelmében, mert

1) a férfiak keveset tesznek önmaguk fejlődéséért, kell nekik valami szellemi támogatás,

2) a férfiak ugyanúgy bonyolult lények, mint a nők, beszélni kell róluk, hogy érthetővé váljanak (mert ők nehezen tudnak),

3) a férfiak sok szempontból védtelenek, főleg megértésre, empátiára képtelen nőkkel szemben.

A blog '''ideális''' olvasóját így tudnám jellemezni:

- legalább a harmincas éveiben jár,
- néhány érzelmi kapcsolaton már túl van,
- jelenleg egyedülálló, nőtársat keres,
- önálló, felnőtt, külön él, dolgozik, igényes önmagára belső- és külső dolgokban,
- tanult, nyitott ember, keresi a válaszokat,
- tud szeretni, rendelkezik érzelmi intelligenciával,
- általában tiszteli a nőket ill. igyekszik tisztelni azokat is közülük, akiket nagyon nehéz,
- hisz a hagyományos értékekben, például a családban, házasságban,
- nincsenek káros szenvedélyei (alkoholizmus, drogozás stb.),
- ha már apa, akkor minden tekintetben gondoskodik a gyermekeiről (neveli őket egyedül, tényleges időt tölt velük, anyagilag ellátja őket, nincs tartásdíj tartozása stb.).

A blog elhagyott vagy elhagyó, egykori családapákhoz, férjekhez szól, akik magányosak, elváltak, keresik az életük alakulására a magyarázatokat (ha léteznek magyarázatok), és érzik, hogy életük kanyargóssá válásáról nem kizárólag ők tehetnek, hanem a volt feleség, barátnő, kedves is.

Olyan férfiakhoz szól, akik nem tökéletesek, de megtapasztalva eddig sok jót, rosszat, szépet és kevésbé szépet, valójában egy szebb, érettebb, boldogabb új szakaszra vágynak az életükben. Olyan férfiakhoz, akikben ott a csalódottság, a megbántottság, de közben önismeretük is van. Olyanokhoz, akik képesek és akarnak változni, akik képesek sok mindent belátni és elfogadni.

Olyanokhoz, akik érzik, látják, hogy egy bírósági eljárás során, gyermekelhelyezési pernél mekkora hátránnyal indulnak eleve. Akik tudják milyen érzés az, amikor a gyermekük anyja szóra sem méltatja őket. Akik néha szomorúak, elesettek, vigasztalásra vágynak, erejüket vesztik, akik szenvednek némán. Férfiakhoz, akik tudják, érzik, hogy nem rossz, nem alávaló emberek. Akik bíznak, remélnek, várakoznak vagy épp cselekszenek. Akik tudják, hogy dolgozniuk kell önmagukon, önmagukért, a változásért. Akik kitartóak, ragaszkodnak az igazsághoz és van erős hitük.

De a blog szól a nőkhöz is, mert érteniük kell a férfiak működését. Miért viselkedik úgy, ahogy? Miért kérdezi akkor, azt és úgy? Vagy épp miért lesz szótlan? Egy férfi semmivel sem érthetetlenebb, egyszerűbb, rosszabb mint egy nő. Sőt, tulajdonképpen több szempontból sérülékenyebb és önmaguk megsegítésében sem olyan erősek, mint a nők.

A blog elsősorban érzéseket, benyomásokat, élethelyzeteket próbál leírni, célja az elgondolkodtatás, a megerősítés. Szeretne hitet és erőt adni. Azt szeretné bemutatni, hogy valójában a férfiak egy része érzékeny lény, akit tisztelni kell. Ők az igazi férfiak, akik hisznek a családban, a komoly kapcsolatokban, az apaság küldetésében, akik megbízhatók, akik tisztelik a nőket, tudnak (szeretnének) kötődni, szeretni.

Talán néha szó lesz praktikus dolgokról, amik jól jöhetnek az elvált apáknak: jogi kérdések, ingatlankeresés, gyereknevelés, könyvajánló, főzési hogyanok stb.

A blog célcsoportja a "hagyománytisztelő", azaz a heteroszexuális férfiak. 

Megjegyzés: a gondolataim az enyémek, nem kell velük egyetérteni. Megbántani senkit nem szeretnék, ha bárki így érzi, ismeretlenül is elnézését kérem! A tévedés jogát fenntartom, minden értelmes ("tudományos") magyarázatot, cáfolatot szívesen fogadok a megjegyzések között. Kérem a kulturált formákat betartani!
A blog ugyanakkor helyenként "visszaszólós", mert sok indokolatlan, káros, egyoldalú, általánosító és tisztességtelen minősítés éri általában a férfiakat hírekben, cikkekben, (feminista) portálokon, reklámokban.

A férfiak társadalma sem homogén. Mindkét nem, a nők és a férfiak alapvetően jók és tiszták, valami az interakcióik és a saját belső állapotuk (tudatállapot + érzékelés) függvényében romlik el, konkrét és egyedi szituációkban, családi- és társadalmi körülmények között.

Minden eset egyedi, a blog ugyanakkor általánosított helyzetekről, érzésekről ír. Ez adott személyekre sértő lehet. A blog alapvetően a férfiak szempontjából mutatja be ezeket a jelenségeket. A hölgyeknek ott vannak a saját oldalaik.

Szerző: Chmell Arisztid  2014.06.06. 09:07 Szólj hozzá!

Címkék: férfiak kapcsolatok válás

A bejegyzés trackback címe:

https://aferfiakvedelmeben.blog.hu/api/trackback/id/tr85694161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása