Hetek óta látható a különféle tévéadókon a Nasivin Snaft orrspray reklámja. Sikerült a marketingeseknek megint olyan reklámfilmet nagy-nagy kreatív munkával megalkotniuk, amin azért az emberfia elgondolkodik.

Vajon miért jó egy nyávogós, gyenge, elesett férfit bemutatni, aki elengedi magát, aztán jön a nő, aki kiszolgálja unott képpel? Nem a nő férfi iránti szeretete jelenik meg a filmben, hiszen nő beszél a nőhöz, elhangzik alatta a szöveg: "két nappal hamarabb szabadulsz a férfi náthától". Mármint a nő, aki ápolja a férfit.

(Männerschnupfen - csak a német reklámot találtam meg.)

Megint tanultunk valamit: megtudtuk, hogy van nátha és van férfi nátha. Tudományos körökben egyébként valóban van egyfajta vita arról, hogy a férfiak rosszabbul viselik a náthát, emiatt létezhet ún. férfi nátha, de hivatalosan nincsen még ilyen nátha. De ha a kutatók végül igazolják, hogy létező dologról van szó, akkor annak fiziológiai háttere lesz, és a férjét ápoló feleséget akkor sem való unott képpel ábrázolni.

A bugyuta reklám szerint nem emberek egy része válik elesetté, gyengévé, nyűgössé, hanem a férfiak.

Azon jár az eszem: vajon egy ilyen reklámot egy tinédzser kislány hogyan dekódol, és hogyan viszi azt magában tovább a felnőttkorába? Lesz egy férjed, aki gyenge és magadat feláldozva ápolnod kell?

Szerző: Chmell Arisztid  2015.11.08. 21:12 1 komment · 1 trackback

Címkék: média marketing reklám sztereotípiák pénzizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://aferfiakvedelmeben.blog.hu/api/trackback/id/tr998062756

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadulhatsz a férfinátha tüneteitől! 2016.01.18. 10:28:33

Elég volt a butító reklámokból, amik ráadásul indokolatlanul sértegetik is az embereket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli913 2016.01.29. 23:04:12

A legjobb reklám. Tudja valaki bizonyítani, hogy nem múlt el 2 nappal hamarabb? Átvágós baromság, sokan meg bedőlnek, hogy hú 2 nappal előbb elmúlik. Miért, meddig tartott volna?
süti beállítások módosítása